Training Helder Communiceren I
Vergroot je zelfkennis en versterk daarmee je communicatieve vaardigheden

Vind je het lastig om helder en duidelijk te communiceren? Komt het vaak niet goed over wat je zegt? Worden anderen boos als je iets zegt? Voel je je onzeker over je communicatie? Ervaar je vaak misverstanden en misvattingen in je communicatie met anderen? Heb je het idee dat anderen je niet begrijpen, niet zien of niet echt naar je luisteren?

Communiceren kun je leren, maar hoe zou het zijn om daar niet meer over na te hoeven denken en dat het helder communiceren moeiteloos gaat? Dat je communiceert zonder bijbedoelingen, zonder dubbele agenda, zonder dwang, zonder angst, zonder sturing en zonder emoties. Klinkt dat als onmogelijk om te doen en ben je bereid om te reflecteren op je eigen gedrag? Dan is deze training zeker iets voor jou!

In deze training wordt het je helder dat je vanuit een aangeleerd patroon of programma communiceert en hoe dit jou en de ander (onbewust) beïnvloedt. Daarmee heb je de mogelijkheid om de vertroebeling in je communicatie op te lossen en meer vanuit je geweten te handelen. De gevolgen zoals onbegrip, misvattingen en irritaties verdwijnen en het voorkomt dat de gemoederen hoog kunnen oplopen.

Verder worden je allerlei praktische tips en handvatten aangereikt, waar je direct mee aan de slag kunt om meer helderheid in je communicatie aan te brengen. De training is praktijkgericht en je krijgt de gelegenheid om je eigen casus in te brengen.

Het resultaat van deze training:

  • Je hebt zicht op de elementen die je communicatie kunnen vertroebelen.
  • Je hebt ontdekt welk intern patroon of programma voor vertroebeling van je communicatie zorgen. Als je dit helder hebt, dan kun je van daaruit veranderen.
  • Je weet hoe je helderheid kunt aanbrengen in communicatie.
  • Je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn zijn gegroeid, waardoor je meer rust en ontspannenheid en vertrouwen uitstraalt.

 

Deze training kan ook geheel op maat gemaakt worden voor jouw afdeling of team. Neem hiervoor contact op via 06-81895676 of karin@coachinbewustzijn.nl.

Helder Communiceren - Vergroot je zelfkennis en versterk je communicatieve vaardigheden

Aanvullende opties

  • Een coachtraject met beide trainers om het geleerde direct toe te passen, te verdiepen en te integreren.
  • Helder communiceren II - van toneelspel en maskers naar authenticiteit en helderheid