Voorkomen is beter dan genezen - preventief handelen

Wil jij als (HR-)manager ontlast worden van werkzaamheden en meer innerlijke rust ervaren?

De medewerkers zijn de drijvende kracht achter jouw organisatie. Zij maken dat het kantoorpand elke werkdag geopend kan worden en dat er bijvoorbeeld zorg geleverd wordt of diensten worden uitgevoerd.

De zorg voor jouw medewerkers is dus van cruciaal belang. Hun loyaliteit hangt af van de zorg voor hen. Hun werkplezier hangt af van de zorg voor hen. Hun ziekteverzuim hangt af van de zorg voor hen.

 

Als coach in bewustzijn kan ik jou als (HR-)manager ontlasten door de mentale zorg voor de medewerkers op mij te nemen. Door preventief te handelen en het bevorderen van mentale vitaliteit structureel aan te pakken, kan een vaak een hoop leed voorkomen worden.

Hiervoor kan loopbaancoaching, lifecoaching en speedcoaching of een training in bijvoorbeeld communicatie ingezet worden. Dit alles ter bevordering van de innerlijke rust van de medewerkers, maar ook voor jou!

Als een medewerker niet lekker in zijn vel zit, kan het helpen om een gesprek aan te gaan en te ontdekken waar de oorzaak ligt. Dit kan met het werk te maken hebben, maar natuurlijk ook privé. Vaak is het prettiger voor de medewerker als dit gesprek met een buitenstaander plaatsvindt. Dan voelt hij/zij zich vrijer om te praten. Meestal lucht het uitspreken van wat hem/haar dwars zit al op en kan erger voorkomen worden.

Door middel van persoonlijke coaching kan eventueel verder gekeken worden naar wat er nodig is voor deze medewerker. Dat doen we in overleg.

Bij speedcoaching kunnen meerdere medewerkers in een korte tijd aan bod komen. Een sessie duurt 20 minuten en in de praktijk blijkt dat er in deze korte tijd concrete resultaten bereikt worden. Ik kan bijvoorbeeld een dagdeel op de werklocatie aanwezig zijn waarbij diverse medewerkers gezien en gehoord worden.

Speedcoaching werkt ook effectief wanneer het in een team of afdeling niet lekker loopt. Door speedcoaching met de betreffende teamleden te hebben, ontstaat er op een snelle manier inzicht in wat er aan de hand is.

 

Ben je benieuwd naar wat ik kan bijdragen aan het vergroten van de mentale vitaliteit binnen jouw organisatie?
Neem dan contact met mij op via 06-81895676 of karin@coachinbewustzijn.nl.