Ook coaching mogelijk via telefoon, beeldbellen of e-mail

Hoe behoud je je authenticiteit op de werkvloer?

Het behouden van authenticiteit op de werkvloer is belangrijk omdat het je in staat stelt om trouw te blijven aan jezelf, je waarden en je persoonlijkheid, zelfs in een professionele omgeving. Hier zijn enkele tips om authenticiteit op de werkvloer te behouden:

 1. Wees jezelf:
  Het is belangrijk om jezelf te zijn en niet te proberen iemand anders na te bootsen. Laat je eigen persoonlijkheid en stijl doorschijnen in je werk en interacties met anderen.

 2. Ken je waarden:
  Identificeer je persoonlijke waarden en zorg ervoor dat ze in lijn zijn met de waarden van het bedrijf waar je werkt. Dit helpt je om op een authentieke manier te handelen en beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met je overtuigingen.

 3. Wees eerlijk en oprecht:
  Communiceer op een eerlijke en oprechte manier met je collega's en leidinggevenden. Wees open over je ideeën, gevoelens en zorgen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en respect.

 4. Toon zelfvertrouwen:
  Heb vertrouwen in jezelf en in je capaciteiten. Sta achter je standpunten en wees niet bang om je mening te delen, zelfs als deze afwijkt van die van anderen.

 5. Accepteer jezelf en anderen:
  Waardeer en respecteer de diversiteit van mensen om je heen. Accepteer ook je eigen sterke en zwakke punten. Het erkennen en omarmen van verschillen draagt bij aan een inclusieve en authentieke werkomgeving.

 6. Neem verantwoordelijkheid:
  Neem verantwoordelijkheid voor je acties en beslissingen. Wees eerlijk als je een fout maakt en leer ervan. Dit toont integriteit en helpt anderen om jou als authentiek te zien.

 7. Blijf trouw aan je doelen en passies:
  Houd vast aan je persoonlijke doelen en passies, zelfs als ze niet direct gerelateerd zijn aan je huidige baan. Zoek manieren om ze te integreren in je werk en maak gebruik van kansen om te groeien en jezelf te ontwikkelen.

 

Onthoud dat authenticiteit geen vrijbrief is voor onprofessioneel gedrag. Het gaat erom jezelf te zijn en tegelijkertijd professioneel en respectvol te handelen in een werkomgeving.

 

Wil jij ontdekken of jij je authenticiteit op de werkvloer laat zien?

 

Ik ben Karin Witte - coach in bewustzijn en bied preventieve ondersteuning die de mentale vitaliteit van medewerkers vergroot. Met als resultaat: minder uitval, meer werkplezier en innerlijke rust.

Neem gerust contact op via karin@coachinbewustzijn.nl voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.